Da li slobodno vreme provodite čitajući? Evo nekoliko preporuka Teodore Lazić

foto teodora„KARAVAN ČUDESA“ Uroš Petrović

Ova knjiga predstavlja dečaka koji je ukraden i odveden u svet kakvog smo se uvek plašili. Priča nam govori o dečaku koji je vrlo rano bio prepušten sebi i bačen u dvorište gde je vladala velika opasnost i divljina. Svako ko je čitao ovaj roman zna da u njemu postoje lepi i ružni trenuci, kao i da su se tri dečaka borila za opstanak. Ono što još možemo da zapazimo pored naglog odrastanja su i dečakove osobine i karakter koji su se kroz celu knjigu promenili mnogo puta. Knjiga ima svoje posebne čari, a to su ljudske osobine i karakteri koje mi upoznajemo.

BIOGRAFIJA PISCA:

Uroš Petrović je rođen 8.aprila 1967. godine u Gornjem Milanovcu. Od 1975. godine živi u Beogradu. Autor je romana FANTASTIKE‚ romana u zagonetkama i zagonetnih priča. Karakterističan je po inovativnom pristupu književnosti za decu i mlade. Dobitnik je mnogih nagrada za književnost i fotografisanje.

‚‚MOJ SLATKI ŽIVOT‚‚ Marija Žeželj

BIOGRAFIJA PISCA

Marija Žeželj je rođena 1999. godine u Novom Sadu. Čim je kročila na Jutjub scenu‚ nedugo potom je postala jedna od najpopularnijih vlogerki‚ a potom i spisateljica.

Njena knjiga nam govori o osećamjima i različitosti drugih ljudi. Pokazuje nam svaki čovek ima neki svoj cilj koji se trudi da ostvari.

„ZAMAK AVANTURA“ Inid Blajnton

BIOGRAFIJA PISCA:

Bila je britanska dečija književnica. Poznata je po brojnim serijama i romanima za sve uzraste. Širom sveta je prodato preko 600 miliona knjiga. Rodila se 11. avgusta 1897‚ a umrla je 28. novembra 1968. ( 71 godina)

Kada jednog dana primetite treperavu svetlost u jednoj od kula napuštnenog zamka na brodu‚ mladi istraživači žele da saznaju šta se iza toga krije. Ni ne slute našta će naići
Čitajći knjigu se možete osećati kao član jedne nerazdvojne družine. Svakog trenutka maštate o drugoj avanturi.

‚‚SVE MOJE GLUPOSTI‚‚ Gradimir Stojković

BIOGRAFIJA PISCA:

Gradimir Stojković je rođen 3. marta 1947. godine u banatskom selu Mramorak. Živeo je u Vršcu‚ Pančevu i Beogradu, a sada u Brestoviku. Promenio je mnoga zanimanja, ali se najviše ostvario u ulozi pisca.

Bogdanka Petrović želi da režira filmove, ali u scenariju svog tinejdžerskog života mnogo toga ne može da kontroliše.

‚‚Svi mi u jednom periodu života prolazimo kroz isto što i Bogdanka i zbog toga nam je ova knjiga draga.‚‚

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s